Sałatka & 171; Don & 187; na zimę

2 godz. 0 min.
3 puszki
Sałatka
Anzhela, stock.adobe.com
0

Uwielbiam tę prostą i pyszną sałatkę warzywną zimą. Kiedy zwykłe półfabrykaty nie są już przyjemne, wyjmij tę przepyszną sałatkę ze spiżarni i urozmaicaj swój stół! Do mięsa, ziemniaków, do każdego przystawki ... wydaje mi się, że kochają go zarówno dorośli, jak i dzieci!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz warzywa, pokrój cebulę w półpierścienie , pomidory w plasterki , ogórki w plasterki, posiekaj czosnek.

Paprykę obrać z nasion i pokroić w długie paski.

W misce połącz przygotowane warzywa, sól, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.

Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki sałatą wraz z powstałym płynem. Płyn powinien sięgać co najmniej połowy puszki. Jeśli to nie wystarczy, dodaj trochę wrzącej wody.

Wlej 1 łyżeczkę do każdego słoika.ocet i olej roślinny.

Przykryj słoiki obrabianym przedmiotem sterylnymi pokrywkami, włóż do dużego garnka z zimną wodą (woda powinna być "na ramionach" słoików) i sterylizuj na średnim ogniu przez 25-30 minut po ugotowaniu.

Podczas procesu sterylizacji sałata może znacznie zmniejszyć objętość. W takim przypadku umieść warzywa z jednego słoika sterylną łyżką w innych słoikach, napełniając je całkowicie i sterylizuj obrabiany przedmiot przez kolejne 10 minut.

Zwiń gotową sałatkę, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do ostygnięcia. W celu długotrwałego przechowywania przenieś słoiki z półfabrykatem do chłodnego, ciemnego miejsca.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy