groszek w puszkach na zimę bez sterylizacji

45 min
2 porcje
Groszek w puszkach na zimę bez sterylizacji
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby na zachowanie ulubionego zielonego groszku. W tym bez sterylizacji. Dzisiaj podzielę się właśnie taką opcją. Wielokrotnie pomagał mi latem, kiedy nie chcę długo stać nad puszkami w środku upalnego dnia.

Składniki

  • zielony groszek - 1 kg
  • woda - 1 L
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj groszek przez 5 minut we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka i spłucz.

Umieść groszek w słoikach poparzonych wrzącą wodą. Zalej wrzącą wodą.

Zamknij pokrywki, pozostaw na 10 minut i spuść tę wodę.

Ponownie zagotuj z solą i cukrem, dodaj kwas cytrynowy i ponownie wlej groszek.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy