dżem z czerwonej śliwki wiśniowej

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej śliwki wiśniowej
Oleksiy Drachenko, stock.adobe.com
0

Kwaśna, aromatyczna i soczysta czerwona śliwka wiśniowa to idealna baza do robienia dżemu. Ale najważniejsze jest, aby nie zagłuszyć jej jasnego smaku cukrem i innymi dodatkami. Dlatego chcę podzielić się z wami sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo posiekaj śliwkę wiśniową, usuwając po drodze nasiona.

Przykryj cukrem i gotuj do miękkości na małym ogniu.

Przetrzyj śliwkę wiśniową przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj cynamon i sok z cytryny, gotuj dżem przez 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy