dżem żurawinowy z orzechami włoskimi

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem żurawinowy z orzechami włoskimi
nadianb, stock.adobe.com
0

Ze względu na różnicę tekstur dżem z orzechami włoskimi nie wszystkim się spodoba. Ale jeśli nie martwisz się tym niuansem, zdecydowanie radzę wypróbować ten przepis na żurawinę. Taki dżem jest pełnoprawnym niezależnym deserem do herbaty, a nie tylko dodatkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj żurawinę, zalej wodą i zmiel blenderem.

Doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać cukier.

Gotuj przez 15 minut i dodaj posiekane orzechy.

Gotuj dżem przez kolejne 20-25 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy