gęsty dżem-pięć minut borówki brusznicy

1 godz. 0 min.
2 porcje
Gęsty dżem
Alona Dudaieva, stock.adobe.com
0

Oszałamiający dżem borówkowy zawsze będzie mile widziany. Zwłaszcza jeśli ugotujesz go grubo. Następnie można go podawać nie tylko z twarogiem lub jogurtem, ale także stosować do wypieków jako nadzienie. I najlepiej gotować go za pomocą pięciominutowej technologii. Opowiadam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Borówki brusznicą wodą i gotuj przez 5 minut po zagotowaniu.

Zetrzyj tłuczkiem lub zmiel blenderem.

Dodaj cukier i gotuj przez kolejne 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć przez kilka godzin, po raz trzeci gotuj przez 5 minut i włóż do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy