marynowane winogrona jako oliwki na zimę

30 min
6 porcji
Marynowane winogrona jak oliwki na zimę
Rung, stock.adobe.com
0

Nie bądź zbyt leniwy, aby marynować winogrona jak oliwki na zimę. Może być używany do tworzenia kanapek, kanapek i innych świątecznych przekąsek. Wygląda pięknie, smak jest niesamowity, a co najważniejsze — przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli i dokładnie spłucz.

Przebij każdą jagodę igłą, aby nie pękła od wrzącej wody.

Napełnij słoiki winogronami i zalej wrzącą wodą do góry. Przykryj pokrywkami i odłóż na bok na 20-30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i mieszankę papryki w moździerzu. Gotuj przez 5 minut.

Wlej ocet i gorącą marynatę do słoików z winogronami. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy