dżem z jabłek i gruszek

1 godz. 0 min.
6 porcji
Dżem z jabłek i gruszek
Anton, stock.adobe.com
0

Tradycyjne Połączenie owoców jest używane w wielu potrawach, ale dzisiaj skupimy się na przepisie na dżem jabłkowo-gruszkowy. Należy go gotować na małym ogniu, często mieszając. W razie potrzeby możesz dodać mielony cynamon lub wanilinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka, gruszki na ćwiartki i obierz nasiona.

Przełóż owoce przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż dżem w słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy