adjika z marchewką i jabłkami na zimę

25 min
20 porcji
Adżika z marchewką i jabłkami na zimę
miss.lemon, stock.adobe.com
0

Na pewno pokochasz ten aromatyczny i umiarkowanie ostry sos! Mogą przyprawiać kebaby, pieczone i smażone mięso. Zaopatrz się w adjika z marchewką i jabłkami na zimę. Gotowanie i dodawanie octu sprzyja długotrwałemu przechowywaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka i ostrą paprykę, obierz nasiona.

Przełóż marchewki, jabłka, pomidory, ostrą paprykę i obrany czosnek przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko na patelni o odpowiedniej wielkości. Dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj przez 10 minut.

Wlej ocet, olej i gotuj przez kolejne 5 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą adjiką, zwiń i owiń kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy