dżem jagodowy z lawendą i rozmarynem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jagodowy z lawendą i rozmarynem
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Pachnące zioła są niesamowitym dodatkiem nie tylko do przetworów warzywnych. Z łatwością przekształcają nawet ulubiony dżem jagodowy na naszych oczach. I tym razem opiszę szczegółowo, jak ugotować go z jagód z gałązkami rozmarynu i lawendy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj jagody cukrem i gotuj na małym ogniu przez 20 minut, mieszając.

Dodaj gałązki rozmarynu i lawendy i gotuj przez kolejne 20 minut.

Usuń gałązki, przetrzyj dżem przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy