dżem z czarnej porzeczki i agrestu

45 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki i agrestu
Nadia, stock.adobe.com
0

W ten piękny dzień proponuję zrobić równie piękny dżem z agrestu i czarnej porzeczki. Obie jagody harmonijnie się uzupełniają. Jeśli nie lubisz zbyt słodkich i mdłych dżemów, ten przepis jest właśnie tym, czego potrzebujesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Zanurz w nim agrest i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj porzeczki i gotuj dżem przez kolejne 20 minut.

W razie potrzeby możesz go zmielić w tym procesie.

Włóż dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy