gruszka w kawałkach na zimę

45 min
4 porcje
Gruszka w kawałkach na zimę
Maren Winter, stock.adobe.com
0

Kiedy zimą chcesz czegoś smacznego, pomaga taka gruszka w puszkach w kawałkach. Umiarkowanie słodki i pikantny, łatwo zastąpi deser. Nawet dzieci będą zachwycone taką ucztą, więc polecam koniecznie zwinąć kilka słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszkę i pokrój w kliny.

Dodaj cukier i wszystkie przyprawy do wody, gotuj i gotuj przez 5-7 minut.

Odcedź syrop, włóż do niego gruszkę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj sok z cytryny, włóż gruszkę z syropem do sterylnych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy