dżem z różowego agrestu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z różowego agrestu
Yota, stock.adobe.com
0

Absolutnie każdy agrest nadaje się do przygotowania pięknego pachnącego dżemu, więc Różowy nie będzie wyjątkiem. Dzielę się moim ulubionym przepisem i ulubionymi proporcjami. Szczególnie ta opcja spodoba się tym, którzy nie lubią stać przy piecu przez długi czas.

Składniki

  • agrest (Różowy) – 1.2 kg
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, Przytnij kucyki i przykryj cukrem na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 5-7 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

I jeszcze raz powtórz poprzedni krok.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy