pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z serem Adyghe na patelni

30 min
4 porcje
Chaczapuri z serem Adyghe na patelni
iushakovsky, stock.adobe.com
0

Delikatny ser Adyghe z przyjemnym finiszem jest idealny do robienia chaczapuri. Co więcej, dla tak prostej i wszechstronnej opcji na patelni. Złap sprawdzony przepis na każdy dzień!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść gładkie ciasto ze wszystkich składników i odstawić na 10 minut.

Zetrzyj oba rodzaje sera do nadzienia i wymieszaj.

Podziel ciasto na części, zwiń w tortille i umieść tortillę na patelni.

Smażyć z jednej strony na złoty kolor, odwrócić i posypać serem do nadzienia.

Kontynuuj smażenie chaczapuri pod przykryciem, aż będzie miękkie.

Zrób to samo z resztą tortilli.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy