pieczenie 10.03.2022

pankejki na ryazhenka

30 min
4 porcje
Pankejki na ryazhenka
Lukas Gojda, stock.adobe.com
0

Popularność amerykańskich naleśników jest obecnie niezwykle wysoka. Wynika to z łatwości przygotowania i doskonałego smaku. Jako podstawę testu można użyć wody lub produktów mlecznych. Uwielbiam gotować na ryazhenka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj ciepłe sfermentowane mleko i sodę. Masa powinna zwiększyć objętość.

Dodaj cukier, wanilinę i lekko ubite jajko.

Dodaj przesianą mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.

Nasmaruj patelnię olejem i dobrze podgrzej.

Wlej trochę ciasta na środek patelni, tworząc małą wyspę.

Smaż przez 3-4 minuty z jednej strony, a następnie odwróć i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2-3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy