pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z warzywami na patelni

35 min
4 porcje
Chaczapuri z warzywami na patelni
bbivirys, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz soczyste i aromatyczne nadzienie warzywne? W takim razie ten przepis na chaczapuri jest właśnie dla ciebie! Dla odmiany smażymy je na patelni. I tuż przed podaniem pamiętaj, aby posmarować je masłem – będzie jeszcze smaczniejszy.

Składniki

do testu:
  • matzoni - 1 szkło
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 3 art.
  • mąka - 2 szklanki
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie składniki nadzienia i delikatnie Duś wszystko razem na patelni. Doprawić.

Wymieszaj suche składniki ciasta, wlej olej z matzoni i zagnieść.

Podziel ciasto na części i rozwałkuj. Umieść nadzienie na każdej części, zbierz je w torbie i ponownie zwiń.

Smaż chaczapuri na patelni przez 5 minut na stronę na małym ogniu bez oleju.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy