dżem-pięć minut wiśni z pestkami bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Istnieją dwie główne technologie gotowania dżemu. Właściwie tylko gotowanie lub pięciominutowa technologia, która obejmuje kilka cykli gotowania i chłodzenia. Końcowy czas obróbki cieplnej jest krótszy, więc wiśnia z pestkami zachowuje swój kształt.

Składniki

  • wiśnia - 1.5 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj jednorodny Syrop z wody i cukru na średnim ogniu.

Zanurz w nim wiśnie, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut.

I jeszcze raz. Po ostatnim gotowaniu zwiń dżem w czyste słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy