pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z ziemniakami na patelni

30 min
4 porcje
Chaczapuri z ziemniakami na patelni
galiyahassan, stock.adobe.com
0

Ziemniaki w chaczapuri nie są tak powszechne i na próżno. W końcu okazuje się niezwykle smaczne i satysfakcjonujące danie. Tak, i tak łatwo się gotuje, zwłaszcza jeśli smażymy je na patelni. Po prostu ugotuj ziemniaki wcześniej, aby ostygły.

Składniki

do testu:
  • kefir - 1 szkło
  • mąka - 3 szklanki
  • soda spożywcza - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
  • jaja kurze - 1 rzecz
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść elastyczne ciasto ze wszystkich składników i podzielić na części.

Zetrzyj ziemniaki na puree z masłem. Wymieszaj z jajkiem i startym serem.

Rozwałkuj ciasto na tortille, na każdym z nich ułóż nadzienie, złóż w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri przez 4 minuty z obu stron bez oleju na średnim ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy