pieczenie 10.02.2022

ciasto z mielonym mięsem i cebulą

50 min
8 porcji
Ciasto z mięsem mielonym i cebulą
FomaA, stock.adobe.com
0

Szukasz odpowiedniego przepisu na ciasto mięsne? Jesteś na dobrej drodze! Obfite danie zachwyci pysznym ciastem, soczystym nadzieniem i zawrotnym aromatem! Przez większość czasu ciasto jest pieczone,więc możesz spokojnie robić swoje.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj mięso mielone i kontynuuj smażenie do miękkości. Posyp solą i przyprawami.

Wymieszaj mąkę z solą i margaryną. Zmiel masę rękami na drobne okruchy.

Dodaj mleko, lekko ubite jajka i zagnieść miękkie ciasto. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na pół godziny.

Odłóż jedną trzecią ciasta, resztę rozwałkuj ciastem według wielkości formy, biorąc pod uwagę wysokość ścian.

Przykryj formę papierem do pieczenia, ułóż ciasto i przygotowane nadzienie z mięsa mielonego.

Resztę ciasta rozwałkuj mniejszym ciastem i przykryj ciasto. Ostrożnie przyklej krawędzie.

Piecz ciasto przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy