pieczenie 24.02.2022

domowe babeczki migdałowe

45 min
10 porcji
Domowe babeczki z migdałami
minadezhda, stock.adobe.com
0

Ten przepis nigdy mnie nie zawodzi, ciasto zawsze okazuje się miękkie i smaczne. Nie zdziw się, że dodaję sól. W małych ilościach sprawia, że ciasto jest bardziej elastyczne i doskonale podkreśla smak wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Suszone migdały przez kilka minut na patelni i mielone w blenderze.

Ubij jajka z cukrem i solą na puszystą pianę.

Dodaj śmietanę, olej roślinny i dobrze wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Ciasto powinno być grubsze niż na naleśnikach.

Włóż ciasto do przygotowanego kokilki, wypełniając je tylko w dwóch trzecich. Posyp posiekanymi migdałami na wierzchu.

Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy