dania główne 22.01.2022

makrela z czosnkiem w piekarniku

50 min
2 porcje
Makrela z czosnkiem w piekarniku
cobracz, stock.adobe.com
0

Mam w magazynie kilka podstawowych sposobów pieczenia ryb. Na przykład taka makrela w piekarniku z czosnkiem. To świetna opcja, jeśli w domu nie ma zieleni i warzyw lub po prostu chcesz czegoś prostszego i łatwiejszego. Przepis jest również odpowiedni dla tych, którzy przestrzegają diety i monitorują odżywianie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść makrelę i natrzyj ją olejem i solą i pieprzem.

Posiekaj lub lekko zmiażdż czosnek nożem i nadziewaj rybę.

Zawiń makrelę w folię i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy