jagody w syropie na zimę

35 min
4 porcje
Jagody w syropie na zimę
FomaA, stock.adobe.com
0

Możesz nawet szybko ugotować słodkie jagody w syropie. Jest to bardzo wygodne, ponieważ nie musisz stać godzinami przy kuchence. A potem taki kęs może być użyty zamiast dżemu, nadzienia lub jako niezależny deser. Wypróbuj w szczycie sezonu!

Składniki

  • Borówka - 1 kg
  • cukier - 500 kg
  • woda - 700 ml
  • kwas cytrynowy - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść jagody w słoikach umytych sodą.

Zalej go wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier, ponownie zagotuj i gotuj syrop przez 7 minut.

Wlej jagody, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy