dania główne 11.02.2022

panierowane placki ziemniaczane

50 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków w panierce
GSDesign, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz chrupiącą skórkę, którą daje panierka, możesz w niej ugotować nawet zwykłe placki ziemniaczane. Ale musisz nieco zmienić skład ciasta ziemniaczanego, aby można go było ukształtować i nie rozprzestrzenił się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki na kawałki, gotuj do miękkości i zetrzyj.

Zetrzyj ser, drobno posiekaj warzywa i szynkę i wyślij do ziemniaków.

Dodaj tam jajka i mąkę i wymieszaj.

Uformuj małe tortille, zawiń w bułkę tartą i smaż z obu stron na średnim ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy