dania główne 27.01.2022

kotlety wołowe w pikantnym cieście

50 min
5 porcji
Kotlety wołowe w pikantnym cieście
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Dania mięsne z pikantnymi przyprawami ujawniają swój smak w nowy sposób. Chcesz się o tym przekonać? Ugotuj kotlety wołowe w pikantnym cieście. Będziesz potrzebował trochę czerwonej papryki, chmielu-suneli i czosnku. Technologia gotowania jest bardzo prosta!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Polędwicę wołową opłucz, osusz i pokrój w poprzek włókien na płytki o grubości około 1 centymetra.

Uderz każdy kawałek młotkiem po obu stronach.

Sól i pieprz powstałe półfabrykaty.

Lekko ubij jajka solą, posiekanym czosnkiem i chmielem suneli.

Wlej mąkę na szeroki talerz.

Bułka tarta wymieszaj z mieloną czerwoną papryką.

Rozwałkuj kotlety w mące, zanurz w mieszance jajecznej i ponownie zwiń teraz panierowaną.

Połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy