dania główne
31.01.2022
Rolada wieprzowa z pieczarkami i mozzarellą w piekarniku
2 godz. 30 min.
4 porcje
Nadzienie w rolkach można owinąć na różne sposoby. Ta opcja jest dobra, jeśli lubisz, gdy jest dokładnie wyśrodkowana, a nie rozłożona cienką warstwą na całej warstwie mięsa. Wieprzowina, grzyby i mozzarella to korzystne połączenie eksperymentów kulinarnych.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- Grzyby - 300 g
- Mozzarella - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj wieprzowinę.
Drobno posiekaj grzyby, smaż, aż płyn wyparuje i wymieszaj z startą mozzarellą.
Posyp wieprzowinę przyprawami, połóż nadzienie na krawędzi i zwiń bułkę.
Pociągnij go sznurkiem, włóż gałązkę rozmarynu i szczelnie zawiń w rękaw do pieczenia, aby było mniej pustych przestrzeni.
Piecz wszystko w piekarniku przez około 2-2, 5 godziny w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy