dania główne 22.12.2022

Paella warzywna

45 min
4 porcje
Paella warzywna
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Tradycyjna paella jest przygotowywana z szeroką gamą dodatków. Nie musi to być mięso, drób ani owoce morza. Na przykład dzisiaj proponuję zrobić paellę warzywną. A jednocześnie powiem ci, co możesz do niego dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj zieloną cebulę i pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki.

Podsmaż posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj kalafior i zieloną fasolkę, a po 5 minutach pieprz.

Dodaj warzywa osalne, szczypiorek i pieczarki, dopraw do smaku i napełnij wszystko bulionem.

Gotuj przez 10 minut po ugotowaniu, dodaj ryż, zmniejsz ogień i doprowadź paellę do miękkości.

Nie mieszaj paelli, dopóki ryż nie wchłonie całej wody.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy