dania główne 23.02.2022

omlet z ziemniakami, grzybami i cebulą w piekarniku

40 min
4 porcje
Omlet z ziemniakami, grzybami i cebulą w piekarniku
Al, stock.adobe.com
0

Ten przepis zainspirował mnie hiszpańską tortillą. Zwykle gotuje się bez mleka i śmietany, ale pozwoliłem sobie na złamanie tej zasady. W rezultacie powstał bardzo smaczny, soczysty i miękki omlet. Dokładnie taki, moim zdaniem, powinien być!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości. Na koniec sól i pieprz.

Rozbij jajka do miski, dopraw solą, pieprzem i lekko wstrząśnij widelcem.

Wlej ciepłe mleko i wymieszaj.

Dodaj ziemniaki, smażone grzyby i jeszcze raz wymieszaj.

Nasmaruj formę o odpowiednim rozmiarze, ułóż przygotowaną mieszaninę i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy