dania główne 22.01.2022

bulgur z dynią i szpinakiem

30 min
4 porcje
Bulgur z dynią i szpinakiem
Mikhail, stock.adobe.com
0

Bulgur już dawno i mocno zajął swoje miejsce na mojej półce ze zbożami. Jest fantastycznie wszechstronny w przygotowaniu - nawet słodki, nawet słony, nawet pikantny. Tym razem proponuję wypróbować piękny i jasny przepis z dynią i szpinakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż je na oleju roślinnym przez 2-3 minuty.

Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i smaż przez kolejne 2 minuty.

Napełnij umyty bulgur, dobrze wymieszaj i wlej wodę lub bulion.

Dodaj liść laurowy i gotuj wszystko razem na małym ogniu przez około 15-20 minut. Nie zapomnij później usunąć Lavrushka.

Spasseruj szpinak osobno i wyślij go do gotowej owsianki wraz z przyprawami i posiekaną natką pietruszki. Wymieszaj wszystko razem i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy