dania główne 26.01.2022

Dorado z warzywami w piekarniku

40 min
2 porcje
Dorado z warzywami w piekarniku
Jukov studio, stock.adobe.com
0

Dorado to prawdziwe odkrycie dla wszystkich zwolenników prawidłowego odżywiania, niskokalorycznej diety i diety śródziemnomorskiej. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować tę rybę z soczystymi i aromatycznymi warzywami. Świetna opcja na rodzinny obiad i świąteczną ucztę. Po prostu dodaj trochę ulubionych warzyw przed podaniem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i umyj rybę, wykonaj nacięcia w kształcie krzyża po bokach i przetrzyj przyprawami.

Pokrój wszystkie warzywa w mniej więcej taką samą kostkę i włóż do formy.

Połóż rybę na wierzchu i skrop wszystko mieszanką masła, soku z cytryny i sosu sojowego.

Piecz Dorado w piekarniku o temperaturze 190 stopni przez 20 minut pod folią i 15 minut bez.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy