pierwsze dania 22.01.2022

marynata z wołowiną i jęczmieniem perłowym

1 godz. 35 min.
4 porcje
Marynata z wołowiną i jęczmieniem perłowym
MariyaPhoto, stock.adobe.com
0

Dawno nie było marynaty. Proponuję odłożyć wszystkie rzeczy na bok i na pewno ugotować je dzisiaj na lunch. Moim zdaniem to danie najlepiej smakuje na wołowinie. Użyj chudych kawałków z grubej lub cienkiej krawędzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wołowinę opłucz, pokrój i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Zmień wodę, dodaj umytą jęczmień, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Obierz cebulę i posiekaj.

Pokrój ogórki w małe paski. Zetrzyj marchewki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Na patelni dodaj smażenie, marchewkę i pikle. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Posolić, zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy