pierwsze dania 09.11.2022

Kharcho na żeberkach wieprzowych

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kharcho na żeberkach wieprzowych
Cinematographer, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych atutów kuchni gruzińskiej jest niesamowicie obfita i bogata zupa kharcho o pikantnym i wieloaspektowym smaku. Tradycyjnie gotuje się go z wołowiną, ale proponuję dostosować ten przepis do różnych współczesnych realiów. Na przykład tutaj jest Kharcho na żeberkach wieprzowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żeberka wodą, dodaj liście laurowe i przyprawy do bulionu do smaku i gotuj przez około 45 minut.

Losowo posiekaj marchewkę i cebulę i smaż do miękkości. Dodaj pomidora i kilka łyżek bulionu i dusić przez 10 minut.

Wyślij ryż i pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu.

Po 10 minutach dodaj pieczeń i wszystkie przyprawy.

Gotuj Kharcho na średnim ogniu przez 25 minut pod przykryciem. W tym czasie usuń mięso z żeber i posiekaj.

Dodaj mięso, wszystkie przyprawy i posiekaną kolendrę do zupy. Dodaj zmiażdżony czosnek, podgrzej wszystko razem przez kilka minut, pozwól mu parzyć pod pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy