pierwsze dania 22.02.2022

Barszcz Polski

1 godz. 40 min.
4 porcje
Polski Barszcz
Marcin, stock.adobe.com
0

Ta sama zupa z czerwonych buraków jest nie tylko w kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Na przykład dzisiaj chcę ci powiedzieć, jak gotować Polski Barszcz. Jednocześnie w tym procesie dowiemy się, jak wyraźnie różni się od bardziej znanych przepisów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu.

Gotuj buraki oddzielnie, aż będą miękkie i pokrój w cienkie paski.

Posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i smaż wszystko razem, aż będzie miękkie. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

Wyślij owozi i buraki do bulionu, dopraw barszcz i gotuj przez kolejne 5-7 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy