pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z wołowiną i ostrą papryką

2 godz. 10 min.
8 porcji
Barszcz z wołowiną i ostrą papryką
annmirren, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele różnych przepisów na barszcz. Każdy wybiera opcję do smaku, ale miłośnicy pikantnej kuchni pokochają barszcz z wołowiną i chili. Aby zmniejszyć ostrość potrawy, paprykę należy pokroić i obrać z nasion.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, dokładnie opłucz, zalej wodą i gotuj przez 1,5 godziny. Usuń piankę, która pojawi się podczas gotowania.

Obierz ziemniaki, buraki i cebulę. Pokrój papryczki chili na pół i usuń nasiona.

Pokrój buraki, ziemniaki, kapustę, chili i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i gotuj na złoty kolor.

Dodaj buraki, chili, wyciśnij czosnek przez prasę. Gotuj na małym ogniu przez 7 minut.

Wlej 250 ml gorącego bulionu, sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

W rondelku z mięsem dodaj ziemniaki, kapustę i smażenie. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut. Podczas serwowania dodaj trochę kwaśnej śmietany do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy