sałatki 22.01.2022

Sałatka z owoców morza i selera

15 min
4 porcje
Sałatka z owoców morza i selera
Giulio Di Gregorio, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić sałatki z owoców morza. Nie zajmują dużo czasu i zawsze są pyszne. Możesz je po prostu ugotować, posiekać, wymieszać z przyprawami i pachnącymi ziołami. Wszystkie szczegóły są opisane w tym przepisie.

Składniki

  • kalmary (gotowane) – 400 g
  • Ośmiornica (gotowane) – 300 g
  • seler (łodygi) – 100 g
  • Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
  • czosnek - 2 ząbki
  • ocet winny - 1 art.
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary, ośmiornice, warzywa i łodygi selera.

Wszystko wymieszaj, dodaj ocet winny i czosnek przepuszczony przez prasę.

Sól, pieprz, dopraw olejem i wymieszaj. Sałatka powinna stać w lodówce przez 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy