sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną rybą, winogronami i orzechami

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, winogronami i orzechami
DenisProduction.com, stock.adobe.com
0

Planujesz zaskoczyć gości? Skorzystaj z tego przepisu. Wykwintna sałatka zainteresuje nawet najbardziej doświadczonych smakoszy. Pomimo dużej liczby różnych składników, jego smak okazuje się niezwykle harmonijny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce i skrop sokiem z cytryny.

Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.

Przekrój jagody winogron na pół.

Osobno wymieszaj sos sojowy, olej, sezam i czosnek przepuszczony przez prasę.

Połącz sałatkę, winogrona, ryby, marchewkę i orzechy.

Dodaj sól, zmielony pieprz i przygotowany dressing.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy