sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z orzechami włoskimi

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z orzechami włoskimi
mayanko, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz czegoś niezwykłego, radzę gotować śledzie pod futrem z orzechami. Tylko jeden składnik i zwykła sałatka staje się inna. Polecam suszenie orzechów włoskich przez kilka minut na patelni, dzięki czemu jest jeszcze smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać ze skóry i płetw, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Zetrzyj ziemniaki, buraki, marchewkę i jajka na grubej tarce. Pokrój cebulę nożem, posiekaj orzechy w blenderze.

Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie przygotowanego talerza. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Następnie włóż marchewki, jajka, ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem. Dodaj orzechy i buraki. Udekoruj ziołami, posiekanymi jajkami i wyślij sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy