sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej fasoli i papryki

15 min
4 porcje
Sałatka z czerwonej fasoli i papryki
AlessandraRC, stock.adobe.com
0

Główną zasadą każdej sałatki jest to, że składniki powinny być dobrze połączone. W tym przepisie jest wykonany w stu procentach. Aby smak był bardziej wyrazisty, dodaję sok z limonki. Można go zastąpić sokiem z cytryny, octem lub całkowicie wykluczyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj zieloną cebulę i obraną paprykę.

Spłucz fasolę w puszkach pod bieżącą wodą.

Osobno wymieszaj olej i sok z limonki.

Połącz fasolę, paprykę i zieloną cebulę.

Sól i dopraw sałatkę olejem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy