Do tej marynaty dodaję smażone skwarki lub boczek. Okazuje się więc jeszcze bardziej satysfakcjonujący i szczególnie spodoba się mężczyznom. Ponadto radzę dodać więcej ziemniaków i nie żałować solanki.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj smalec i usmaż skwarki. Odłóż je na bok.
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę z marchewką do miękkości. Wymieszaj i dodaj pokrojone pikle.
Namocz jęczmień perłowy wcześniej i gotuj we wrzącej wodzie lub bulionie zgodnie z instrukcją.
10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.
Po 10 minutach dodaj smażenie i gotuj przez kolejne 5 minut.
Wlej solankę, dodaj ogórki i dopraw zupę. Doprowadzić do wrzenia.
Zdejmij marynatę z ognia i dodaj skwarki przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy