pierwsze dania 14.03.2022

marynata ze skwarkami

45 min
4 porcje
Marynata ze skwarkami
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Do tej marynaty dodaję smażone skwarki lub boczek. Okazuje się więc jeszcze bardziej satysfakcjonujący i szczególnie spodoba się mężczyznom. Ponadto radzę dodać więcej ziemniaków i nie żałować solanki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj smalec i usmaż skwarki. Odłóż je na bok.

Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę z marchewką do miękkości. Wymieszaj i dodaj pokrojone pikle.

Namocz jęczmień perłowy wcześniej i gotuj we wrzącej wodzie lub bulionie zgodnie z instrukcją.

10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.

Po 10 minutach dodaj smażenie i gotuj przez kolejne 5 minut.

Wlej solankę, dodaj ogórki i dopraw zupę. Doprowadzić do wrzenia.

Zdejmij marynatę z ognia i dodaj skwarki przed podaniem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy