W tym przepisie sugeruję użycie marynowanych pieczarek. Tylko jeden składnik sprawia, że smak zwykłej okroshki jest zupełnie nowy i niezwykły. Po prostu nie dodawaj ich zbyt wiele, aby nie zagłuszyły warzyw.
Składniki
- gotowana kiełbasa - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- pieczarki (marynowane) – 200 g
- kwas - 1.5 l
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka i pokrój w drobną kostkę.
Podobnie posiekaj pozostałe składniki i posiekaj warzywa.
Wymieszaj i dopraw okroshkę i napełnij kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy