pierwsze dania 24.11.2022

barszcz z bakłażanem i kapustą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z bakłażanem i kapustą
jul_photolover, stock.adobe.com
0

Jeśli nigdy nie próbowałeś obfitego i pikantnego barszczu z bakłażanem, radzę szybko nadrobić zaległości! W połączeniu z kapustą, burakami i pomidorem warzywo ujawnia się w zupełnie nowy sposób!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę, sól, odstaw na 20 minut i spłucz.

Pokrój ziemniaki w kostkę i przepuść pomidory przez maszynę do mięsa.

Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości.

Drobno posiekaj cebulę i smaż z bakłażanem przez 5-7 minut. Dodaj startą marchewkę i buraki, wlej ocet i smaż przez kolejne 3-4 minuty.

Dodaj pokruszone pomidory, koncentrat pomidorowy, czosnek, cukier i przyprawy oraz trochę bulionu. Gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Wyślij posiekaną kapustę do gotowych ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia i wysłać smażenie do rondla.

Gotuj Barszcz przez kolejne 5-6 minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy