pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z soczewicą w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
4 porcje
Zupa grochowa puree z soczewicą w powolnej kuchence
mizina, stock.adobe.com
0

Bardzo smaczna i aromatyczna zupa puree uzyskuje się przez zmieszanie groszku i soczewicy. Wolę czerwony, ponieważ nadaje przyjemny pomarańczowy akcent gotowemu daniu. Mówię Ci, jak gotować takie piękno w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin. Opłucz go i soczewicę.

Ubij żółtko mlekiem.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na maśle w powolnej kuchence przez około 7-10 minut w trybie smażenia.

5 minut przed końcem dodaj mąkę do cebuli i wymieszaj.

Odłóż cebulę i dodaj groszek i soczewicę do miski, zalej bulionem i wodą, dodaj marchewkę.

Gotuj wszystko przez 40 minut pod przykryciem w trybie zupy.

5 minut przed końcem dodaj mleko z żółtkiem i dopraw do smaku.

Zmiel gotową zupę blenderem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy