Mąka kokosowa nadaje sernikom po prostu boski aromat i smak. A jeśli upieczesz je w piekarniku, danie okazuje się również dietetyczne. Spróbuj choć raz – a wkrótce nie będziesz chciał wrócić do tradycyjnego przepisu!
Składniki
- twaróg (beztłuszczowy) – 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka kokosowa - 70 g
- miód - 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj widelcem z jajkiem i miodem.
Dodaj mąkę kokosową i proszek do pieczenia i ponownie dokładnie zagnieść masę twarogową.
Uformuj serniki i piecz na pergaminie przez 15-20 minut w 180 stopniach.
5 minut przed końcem gotowania Odwróć serniki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy