pierwsze dania 22.01.2022

marynata Leningradzka

1 godz. 25 min.
8 porcji
Leningrad Pickle
timolina, stock.adobe.com
0

Ach, jak chciałbym teraz przejść się wzdłuż nabrzeża Admiralicji, przejechać się jachtem nad Newą i skosztować lodów na Placu powstania. Podczas gdy ten spacer jest opóźniony, przygotujmy w domu prawdziwą marynatę leningradzką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój na małe kawałki i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj umytą jęczmień, czarne ziarna pieprzu i kontynuuj gotowanie przez 45 minut po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj masę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.

W rondelku z mięsem dodaj ziemniaki, ogórki i smażenie. Gotuj przez 10 minut.

Wlej solankę ogórkową, po 5 minutach dodaj sól i wyłącz.

Podawaj marynatę z gałązką świeżej pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy