sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna & 171; Azja & 187;

25 min
6 porcji
Sałatka mięsna
djo84, stock.adobe.com
0

Miłośnikom pikantnej kuchni radzę przygotować tę mięsną azjatycką sałatkę. Kiełkująca fasola mung, sezam i świeże warzywa sprawiają, że apetyczne danie jest również bardzo przydatne. Dostosuj ilość czosnku do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w paski.

Dodaj sos sojowy, sól, zmielony czarny pieprz, wyciśnij czosnek przez prasę. Wymieszaj i pozostaw do marynowania na 10 minut.

Rozgrzej połowę oliwy z oliwek na patelni, dodaj mięso i smaż na szybkim ogniu do miękkości.

Spłucz sałatkę, strząśnij nadmiar wody i rozerwij na kawałki rękami.

Zetrzyj marchewki, pokrój ogórki na Krótkie Kostki.

Pokrój zieloną cebulę w cienkie, długie paski.

W szerokiej misce połącz sałatę, ogórek, marchewkę, kiełki fasoli mung, sól i pozostałą oliwę z oliwek.

Połóż sałatkę na talerzu, posyp wieprzowiną, zieloną cebulą i sezamem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy