sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapusty pekińskiej, wołowiny i ostrej papryki

25 min
4 porcje
Sałatka z kapusty pekińskiej, wołowiny i ostrej papryki
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Nie zawsze jest czas i chęć przygotowania kilku potraw. W takich sytuacjach sałatki warzywne z mięsem są zdrowe. Są pyszne, sycące i bardzo zdrowe. Zróbmy dziś sałatkę z kapusty pekińskiej, wołowiny i ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Dodaj sos sojowy, wymieszaj i przykryj folią spożywczą przez 30 minut.

Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.

Pokrój główkę kapusty na pół i posiekaj.

Posiekaj ogórki i ostrą czerwoną paprykę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wołowinę do miękkości.

W głębokiej misce wymieszaj kapustę z solą i sokiem z cytryny.

Dodaj ogórek, czerwoną paprykę, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Ułóż kawałki wołowiny na wierzchu i posyp sezamem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy