pierwsze dania 24.11.2022

barszcz z kiszoną kapustą i buraczkami

1 godz. 10 min.
4 porcje
Barszcz z kiszoną kapustą i burakami
pobaralia, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz pierwsze dania z wyraźną kwaskowatością, spróbuj takiego barszczu z kiszoną kapustą i burakami. Pomimo tego, że różni się tylko jeden składnik, ale na zewnątrz w ogóle się nie zmienia – smak będzie zupełnie inny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości, usuwając piankę.

Zetrzyj marchewki i buraki na grubej tarce, posiekaj cebulę i pokrój ziemniaki.

Wyślij ziemniaki do bulionu i gotuj przez około 20 minut.

Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki przez 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodaj pokruszone pomidory, sos pomidorowy i mielony czosnek. Dusić przez kilka minut pod pokrywką.

Dodaj umytą kiszoną kapustę do warzyw, wymieszaj, wlej szklankę bulionu i gotuj pod przykryciem przez kolejne 7-10 minut.

Wyślij smażenie do bulionu, dopraw wszystko razem, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy