przekąski 03.07.2023

sashimi z makreli

40 min
4 porcje
Sashimi z makreli
kirie.sense, stock.adobe.com
0

Kuchnia japońska dała nam nie tylko bułki, ale także inne przekąski. Zasadniczo wszystkie są wykonane z ryb. Wiele przepisów można dostosować do naszych produktów i rzeczywistości, nawet jeśli w oryginale jest coś dziwacznego. Bardzo polubiłem sashimi z makreli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostrożnie pokrój świeżą makrelę i pokrój na cienkie porcje.

Dodaj posiekaną cebulę.

Połącz wodę, sos sojowy, sok z cytryny, sól i cukier.

Napełnij rybę i pozostaw na pół godziny.

Ułóż makrelę na talerzu i posyp sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy