przekąski 22.01.2022

Rolada pita z pasztetem i ziołami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Bułka pita z pasztetem i ziołami
Fanfo, stock.adobe.com
0

Każdy pasztet jest idealny do nadziewania bułki pita. Ma gładką, jednolitą konsystencję i jest bardzo wygodny w owijaniu. Aby uzyskać bardziej oryginalny smak, dodaj przyprawy, zioła i garść oliwek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości i wyślij do blendera.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na maśle do miękkości.

Dodaj warzywa do kurczaka, posiekaj do uzyskania gładkości i dopraw. Jeśli chcesz, aby pasztet był delikatniejszy, dodaj więcej masła.

Ułóż liście sałaty i pasztet na arkuszach pita. Posyp wszystko posiekanymi oliwkami.

Zwiń ciasne bułki i zawiń je w folię. Wyślij do lodówki na 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy