przekąski 06.12.2022

kanapki z awokado i czosnkiem

20 min
4 porcje
Kanapki z awokado i czosnkiem
iuliia_n, stock.adobe.com
0

Wszyscy kochamy kanapki za ich wszechstronność. Możesz rozprowadzić wszystko i położyć na nim wszystko, co lubisz. Kanapki z awokado i czosnkiem to kolejna odmiana tej przekąski, która różni się od zwykłych kanapek.

Składniki

  • chleb - 4 plasterki
  • awokado - 400 g
  • czosnek - 3 ząbki
  • oliwa z oliwek - 1 art. l
  • sok z cytryny - 1 art. l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zrób chleb. Aby to zrobić, możesz skropić go olejem i włożyć do piekarnika na 15 minut lub smażyć na patelni przez 5 minut z każdej strony.

Awokado zmiel z czosnkiem i sokiem z cytryny w blenderze. Okazuje się, że masa jest podobna do tłuczonych ziemniaków lub makaronu. Ale jeśli lubisz czuć kawałki awokado w ustach, zrób to samo widelcem. Dodaj sól i przyprawy do smaku.

Rozłóż chleb za pomocą pasty z awokado i czosnku. Udekoruj świeżymi ziołami na wierzchu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy