przekąski 21.06.2023

galaretka w afgańskim kotle

1 godz. 45 min.
16 porcji
Galaretka w afgańskim kotle
Ilia Nesolenyi, stock.adobe.com
0

Niezwykły garnek jest często porównywany do potężnego szybkowaru. Dzięki wysokiemu ciśnieniu jedzenie w nim gotuje się znacznie szybciej. Spróbuj ugotować galaretkę w afgańskim kotle. Wierz lub nie, ale za 1,5 godziny bulion i mięso będą gotowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę i wieprzowinę na duże kawałki.

Umieść skrzydełka z indyka, posiekane mięso, przyprawy, sól, obraną cebulę i czosnek w kotle.

Wlej wodę, zamknij pokrywkę i umieść na silnym gazie.

Po 15-20 minutach z zaworów wypłynie para, zmniejsz ogień i gotuj przez 1,5 godziny.

Wyjmij mięso, oddziel je od kości i drobno posiekaj.

Bulion przecedzić przez dwie warstwy gazy.

Włóż mięso do przygotowanych pojemników i zalej bulionem.

Usuń galaretkę w chłodne miejsce na 4-6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy