przekąski 08.07.2023

Onigiri w cieście

1 godz. 20 min.
4 porcje
Onigiri w cieście
Rafael Sifontes, stock.adobe.com
0

Czasami tradycyjne japońskie kulki ryżowe zwane Onigiri są smażone w cieście. Okazuje się, że jest to zupełnie nowe danie, ale wciąż smaczne. Dzielę się moim ulubionym przepisem,a ty już uzupełnisz nadzienie według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją.

Wymieszaj ocet, cukier i sól i dopraw ryż. Pozwól mu ostygnąć.

Podsmaż lub przyspawaj obrane krewetki do miękkości.

Zrób małe tortille z ryżu.

Połóż krewetki i ser śmietankowy na każdej z nich i uformuj gęste Onigiri.

Zanurz Onigiri w ubitym jajku i zwiń bułkę tartą.

Smażyć na dużej ilości oleju ze wszystkich stron lub głęboko smażyć na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy